Belgia devine al doilea stat european care se închide complet, după Franța. Restricții aspre se aplică în Germania, Spania, Olanda, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria și Slovenia.
Europa trage obloanele! Carantina are un scop definit, acela de a preveni colapsul serviciilor medicale, care sunt deja sub o presiune uriaşă.
Populaţia înghite, însă, tot mai greu pastila amară a carantinei. Faptul de a izola oamenii spunându-le ”stați în casă” și ”nu vă mai deplasați”, de a lăsa vârstnicii în cămine să moară de singurătate, de a repeta la nesfârșit numărul de morți și de bolnavi de Covid, este un mijloc excelent de tortură psihologică.
La 8 luni de la declanșarea pandemiei in Europa și a carantinei totale este important să înțelegem că izolarea a fost acceptată ușor pentru că a fost văzută la televizor în China. Dacă nu s-ar fi văzut asemenea scene, cred că ar fi fost o revoluție în țări precum Franța sau Anglia care nu ar fi acceptat izolarea.
Însă pentru că a fost văzută în China și cum China a ”stăpânit” foarte repede pandemia, și-au spus că e o rețetă care merge, așa că va fi aplicată aici de bunăvoie. Deci populația a fost pregătită cu o idee, aceea a unei pandemii foarte contagioase și foarte mortale, al cărei unic remediu, este întotdeauna vaccinul. Se mai aude ceva de China, de modelul prin care au reușit să stăpânească fenomenul?
O singură știre mi-a reținut atenția, aceea ca vor avea anul acesta o creștere economică de 3,2% din PIB după scăderea de 6,8% la inceputul anului.
În tot acest timp la noi, „mass-media continuă discursul fricii, toți se comportă de parcă lumea și-a pierdut de pe o zi pe alta ,,sistemul imunitar”. Este revoltător cum nici un medic oficial nu vorbește despre sistemul imunitar, deși sunt persoane cu ani mulți de studii de medicină, toți vorbesc ca unică soluție de vaccinarea in masă.
Deci ne vom izola din nou , ca să salvăm Crăciunul , cum spun unii ? Ce anume dă oamenilor sentimentul de siguranță ? Faptul de a fi împreună, de a fi laolaltă. Acest drept ni se va mai lua incă o dată !
Răzvan Ionescu