You are currently viewing OPINIA CITITORULUI: ” Semnează ca Primaru’ ”

OPINIA CITITORULUI: ” Semnează ca Primaru’ ”

Odată la patru ani, indiferent de sezon sau circumstanţe, românul, precum cetăţeanul turmentat, trebuie să voteze !
Că-s alegeri parlamentare, euro-parlamentare, prezidenţiale, locale, nu contează !
Unii „catindează” şi alţii votează !
Că nu prea se ştie pe cine voteaza, asta-i altă poveste !
Deşi nu s-ar zice că nu are de unde să aleagă!
Panouri publicitare, presă scrisă sau tv, social-media, fiecare locşor care poate fi inscripţionat e plin de poze şi indemnuri mobilizatoare . Despre emisiunile de la Tv nici nu are rost sa discutăm !
Actuali primari sau „nişte unii” de care nu ai auzit şi nu a auzit neam de neamul tău, vin şi se declară viitori apărători ai drepturilor şi libertăţilor tale, îţi zugrăvesc o roză- viitoare perspectivă. Şi, cu durere-n suflet pentru ţărrrişoara lor năpăstuită de anteriorii, deplâng situaţia actuală !
Indiferent de oraş, „catindaţii” aleargă de colo-colo prin cartiere, se intâlnesc cu alegătorii, ii pupă, le oferă flori, îi ascultă cu smerită atenţie ! Şi promit ! Mult !
Eu, una, i-aş întreba unde au fost patru ani. Că, de văzut, acum îi văd pentru prima oară ! Ce au făcut pentru semenii lor, din poziţia anterioară? Ceva, acolo, nu mult ! Dar ceva !
Actualii primari au si o altă abordare fotografică: fotografia de la birou. Şi, ca să inţelegi tu, alegător, că in biroul ala se lucrează-n draci, inevitabil, fotografia trebuie să-l înfăţişeze zâmbindu-ţi larg din fotoliul de primar, cu o foaie sau dosar în faţă şi, neapărat, dar neapărat, cu pixul între degete, gata să-ţi onoreze orice cerere (viitoare) sau, măcar, promisiunile!
Da, da !
Vivat nenea Iancu !

ADRIANA ALDEA