You are currently viewing SE ANUNȚĂ CARANTINĂ PARȚIALĂ ÎN ROMÂNIA ÎNCEPÂND DE LUNI

SE ANUNȚĂ CARANTINĂ PARȚIALĂ ÎN ROMÂNIA ÎNCEPÂND DE LUNI

Președintele României, Klaus Iohannis,a anunțat că se vor lua măsuri mult mai restrictive la nivelul întregii țări, se va intra în semi-lockdown, incepand de luni.
„Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut și astăzi prea mulți care au decedat și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.
Magazinele trebuie să fie închsie seara la ora 9:00 seara. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent de locuri publice din interior sau din exterior. Firmele trebuie să își decaleze programul de funcționare.
Vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazuri grave în spitale și ne dorim să continue activitățile economice”, a spus Klaus Iohannis.
Premierul Ludovic Orban spune că de luni vom intra în acest semi-lockdown care înseamnă: toate școlile închise, piețele și târgurile închise, telemuncă, mască peste tot și firmele care nu pot desfășura telemuncă , să decaleze programul și vor fi si restricții de circulație.