You are currently viewing CJ DAMBOVITA: PROGRAM DE INVESTITII MAJORE IN INFRASTRUCTURA  RUTIERA A JUDETULUI

CJ DAMBOVITA: PROGRAM DE INVESTITII MAJORE IN INFRASTRUCTURA RUTIERA A JUDETULUI

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, anunță ca se vor investi peste 877 de milioane de Euro în infrastructura rutieră rutieră dâmbovițeană.
Cele 877 de milioane de Euro vor fi alocate pentru modernizarea, reabilitarea, extinderea și construirea a aproximativ 290 de km de drumuri naționale, expres și Trans Regio dar și pentru variante ocolitoare, toate acestea fiind regăsite, în planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, pentru perioada 2020-2030.
„𝐒𝐞 𝐯𝐚 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢 𝐦𝐚𝐬𝐢𝐯 𝐢̂𝐧 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝟏𝟎 𝐚𝐧𝐢 𝐢̂𝐧 𝐢𝐧𝐟𝐫𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐫𝐮𝐭𝐢𝐞𝐫𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 #𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚! Peste 𝟖𝟕𝟕.𝟎𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐚𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭𝐞 pentru modernizarea, reabilitarea, extinderea și construirea a aproximativ 𝟐𝟗𝟎 𝐤𝐦 𝐝𝐞 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞, 𝐞𝐱𝐩𝐫𝐞𝐬 𝐬̦𝐢 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐑𝐞𝐠𝐢𝐨, 𝐝𝐚𝐫 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐢𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐨𝐜𝐨𝐥𝐢𝐭𝐨𝐚𝐫Toate acestea fac parte din 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐧𝐟𝐫𝐚𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟎-𝟐𝟎𝟑𝟎, document pe care ministrul social-democrat al Transporturilor, Sorin Grindeanu, l-a transformat într-o strategie de dezvoltare a rețelelor de transport neapărat necesară accesării de fonduri europene în următorii ani. 𝐏𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚, 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐜𝐨𝐧𝐞𝐜𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐥𝐚 𝐫𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐮𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥, fapt care va duce la creșterea gradului investițiilor și crearea de noi oportunități pentru mediul privat:
– Bâldana – Târgoviște: ≈ 45 km. Modernizare și extindere la 2 benzi pe sens pe ruta Bâldana – Târgoviște;
-DX 9 – Târgoviște – Sinaia – A3: 51,7 km;
-A1 – Titu – Bâldana – DX9: ≈ 30 km – modernizarea tronsonului existent, dar și tronson drum nou cu 2 benzi pe sens;
– Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște: 15,28 km lungime;
-Inel de centură Pucioasa și Fieni: 15,13 km lungime;
-Inel de centură Găești: 4,5 km;
-A0 – București – Târgoviște: 59,5 km de drum expres nou cu 2 benzi pe sens;
-A1 – Găești – Târgoviște – Ploiești – A3: 74,2 km de drum expres nou cu 2 benzi pe sens;
Ne-am asumat proiecte extrem de importante pentru Dâmbovița!
Facem toate demersurile necesare pentru ca rețeaua rutieră dâmbovițeană să transforme județul într-un pol de dezvoltare regională. Tocmai de aceea, am solicitat includerea în acest 𝐏𝐥𝐚𝐧 𝐈𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 a principalelor artere rutiere din Dâmbovița, dar și construirea de la zero a inelelor de centură a municipiului Târgoviște și a orașelor Pucioasa și Fieni.
Trebuie să asigurăm cetățenilor, dar și mediului privat, drumuri sigure și rapide.
Și, cu siguranță, vom face acest lucru!”, anunță Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.