You are currently viewing APIA: Se primesc cererile pentru rambursarea diferenţei de acciză pentru motorină.

APIA: Se primesc cererile pentru rambursarea diferenţei de acciză pentru motorină.

  • Post category:Agricultura

COMUNICAT DE PRESĂ

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură primeste, in luna aprilie 2021, cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul I / 2021.

Cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat, se depun însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate si de copiile facturilor/bonurilor fiscale de achizitie.
Dintre cei 440 de fermieri care au obtinut accord favorabil pentru finantare au solicitat sprijin pentru motorina utilizata in agricultura in primul trimestru al anului 90 de fermieri.
Precizam ca facturile se pot atasa pentru sprijin in oricare dintre perioadele de solicitare, indiferent de trimestrul de achizitie.
Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.
De asemenea, pentru a veni in sprijinul fermierilor, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată implementate de Agenţie în cadrul Campaniei 2021, respectiv pentru fermierii care intenţionează sa acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la insituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.
Astfel, potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2021 aplicand pentru schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu și/sau pentru măsurile de mediu şi climă – M10, M11, M13.
De creditul de până la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA, au beneficiat pana in prezent 31 de fermieri damboviteni.