You are currently viewing CJ DAMBOVITA:  A fost aprobat proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale prin achiziția de echipamente și materiale la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște”

CJ DAMBOVITA: A fost aprobat proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale prin achiziția de echipamente și materiale la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște”

Consiliul Județean Dâmbovița continuă investițiile în domeniul sănătații. Corneliu Ștefan , președintele Consiliului Județean Dâmbovița a anunțat că a fost aprobat un nou proiect pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Este vorba despre “Reducerea riscului de infecții nosocomiale prin achiziția de echipamente ți material la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște”, investiție finanțată prin PNRR, Componenta 12, proiect în valoare de 7 milioane de euro.

“A fost aprobat proiectul “Reducerea riscului de infecții nosocomiale prin achiziția de echipamente ți material la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște”, investiție finanțată prin PNRR, Componenta 12.

Investiția de 7.000.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente și materiale sanitare necesare Spitalului Județean de Urgență Târgoviște este extrem de importantă pentru:

– reducerea riscului de infecții nozocomiale;

– organizarea unor structuri funcționale de boli infecțioase pentru izolarea/gruparea și tratarea eventualelor infecții asociate asistenței medicale;

– dezvoltarea și îmbunătățirea capacității și capabilității laboratorului de microbiologie.

Cu acest proiect, investițiile din ultimii doi ani ale Consiliului Județean Dâmbovița la nivelul Spitalului Județean se ridică la aproximativ 15.000.000 de euro ( peste 74.000.000 de lei):

Reducerea riscului de infecții nosocomiale: 7.000.000 de euro
Construire Ambulatoriu de Specialitate – valoare 3.400.000 euro
Extinderea Unității de Primiri Urgențe – 1.700.000 euro
Extindere și dotare Secție Cardiologie – 2.000.000 euro, precum și achiziționarea unui apparat angiograf pentru care avem asigurată suma de aproximativ 500.000 de euro de la bugetul de stat.
Ne facem datoria și investim în creșterea calității vieții și a sănătății dâmbovițenilor.” a anunțat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița