You are currently viewing CJ DAMBOVITA: A fost dat startul lucrărilor primului lot al celui mai mare proiect cu fonduri europene din județul Dâmbovița

CJ DAMBOVITA: A fost dat startul lucrărilor primului lot al celui mai mare proiect cu fonduri europene din județul Dâmbovița

A fost dat ordinul de începere a lucrărilor la primul lot al celui mai mare proiect cu fonduri europene derulat, în județul Dâmbovița, proiect de care vor beneficia peste 250 de mii de dâmbovițeni.
Președintele CJ Dâmbovița a detaliat investițiile care vor fi făcute în cadrul proiectului: „Vorbim de realizarea, modernizarea și extinderea de surse de apă, rezervoare, stații de clorinare, stații pompare, aducțiuni pentru municipiul Târgoviște și comunele Aninoasa, Șotânga, Vulcana Băi, Dragomirești, Tătărani, Văcărești și Perșinari.

Principalele investiții în sectorul de alimentare cu apă sunt:
– Rețea de distribuție apă potabilă (nouă) – 300,5 km și reabilitată 59,9 km;
– Extinderea și reabilitarea conductelor de aducțiune – 198 km;
– Construirea de stații de tratare – 8 buc;
– Reabilitare rezervoare de înmagazinare – 11 buc;
– Construirea de rezervoare de înmagazinare apă potabilă – 17 buc.

În sectorul epurării apelor uzate, investițiile sunt următoarele :
-Înființare și extindere rețea de canalizare – 448 km ;
-Conductă colector transfer/refulare sub presiune – 133 km;
-Stații noi de epurare – 2 buc ;
-Extinderi stații de epurare – 7 buc.
Lucrările se ridică pe acest lot la peste 14.000.000 de lei. Toate acestea fac parte din Proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, care are o valoare de 449 784 319 euro.”