You are currently viewing CJ DAMBOVITA: Beltrame Group, discuții cu conducerea CJD despre preluarea COS Târgoviște

CJ DAMBOVITA: Beltrame Group, discuții cu conducerea CJD despre preluarea COS Târgoviște

COMUNICAT

Președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Corneliu Ștefan, a primit astăzi, 7 martie 2022, la sediul instituției, vizita conducerii AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel şi oţeluri speciale din Europa, cu ocazia preluării de către aceștia a activelor funcționale de producție ale Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) din Târgoviște.
AFV Beltrame Group dorește să își extindă activitatea din România prin achiziţia și redeschiderea unităţii specializate în producţia oţelului, ce este deţinută de SC COS Târgoviște SA.
Grupul Beltrame intenționează să transforme combinatul din Târgoviște într-o unitate de producție de oțeluri speciale competitivă la nivel european.
Proiectul de construcție a fabricii prevede și un parc fotovoltaic, care va alimenta noua fabrică eco-inteligentă. În acest fel, activitatea fabricii va avea unul dintre cele mai reduse niveluri de emisii la nivel mondial atât în ceea ce privește gazele cu efect de seră, cât și pulberile în suspensie (praf), precum și un consum scăzut de apă (prin tratare ṣi recirculare), respectiv cel mai înalt nivel de economie circulară.
La discuțiile cu președintele Corneliu Ștefan au participat managerul general al grupului Beltrame, Carlo Beltrame, și directorul industrial Enrico Deganello, vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, prefectul județului, Claudia Gilia, și deputatul Daniel-Codruţ Blaga.
Președintele Corneliu Ștefan: „Am analizat foarte bine ceea ce vreți dumneavoastră să faceți, v-am ascultat cu atenție și îmi confirmați ceea ce știam, de fapt. Vă spun încă de la început, din punctul nostru de vedere – al municipalității și al județului – aveți tot sprijinul pentru investiția din municipiul Târgoviște. Noi, ca administrație județeană, avem datoria de a vă pune la dispoziție tot ceea ce putem pentru a vă atrage ca investitor. Din partea mea aveți toată susținerea pentru a continua demersurile. Vă stăm la dispoziție și dorim să vă acordăm tot sprijinul nostru.”

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița