You are currently viewing CJ DAMBOVITA: Proiect comun Consiliul Judeţean Dâmboviţa și Asociația HORECA Dâmboviţa pentru promovarea turismului

CJ DAMBOVITA: Proiect comun Consiliul Judeţean Dâmboviţa și Asociația HORECA Dâmboviţa pentru promovarea turismului

Consiliul Județean Dâmbovița, prin președintele Corneliu Ștefan, alături de vicepreședintele Luciana Cristea, a găzduit o întâlnire de lucru cu Asociația HORECA Dâmbovița, în vederea sprijinirii turismului judetean și promovarea brand-ului „Dâmbovița Turistică”.
Asociația HORECA Dâmbovița are ca principal scop promovarea, susținerea și dezvoltarea domeniului Horeca și va sprijini acțiunile de parteneriat ale membrilor săi cu autoritățile publice locale, centrale și cu alte persoane juridice din țară și străinătate.


Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița:
„Astazi am avut primele discuții cu președintele Asociației HORECA, Valentin Lixăndroiu, și membrii Consiliului Director din care fac parte Bogdan Hîncu, Oana Voicu, Bogdan Berețean și Ștefania Stroică, dar și cu președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Valentin Calcan.
Mă bucură faptul că mediul privat din domeniul ospitalității se implică în dezvoltarea turismului dâmbovițean, iar deschiderea către dialog și colaborare este primul pas către un efort de echipă în ceea ce privește promovarea județului în industria de turism la nivel național și internațional.
Consiliul Județean Dâmbovița are proiecte care, odată finalizate, vor duce la creșterea atractivității județului nostru, dar și la creșterea notorietății tuturor localităților cu potențial turistic:
-Telegondola urbană Curtea Domnească – Mănăstirea Dealu. Se lucrează la nota conceptuală;
-Reabilitarea Fostei Școli de Cavalerie – se va scoate la licitație proiectarea;
-Dezvoltarea infrastructurii de turism în zona Padina-Peștera – suntem la faza de achiziție documentație tehnică;
-Dezvoltarea infrastructurii de turism prin reabilitarea Taberei Căprioara, comuna Moroeni – documentația tehnică se află în evaluare pe platforma de achiziții publice;
-Proiectul de reabilitare și protejare a monumentelor istorice de la Curtea Domnească din Târgoviște. Lucrările se apropie de finalizare, drept dovadă fiind faptul că, săptămâna aceasta, se vor da jos schelele care înconjoară Turnul Chindiei.
Ca președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, voi susține și promova toate proiectele care vor aduce un plus în industria turismului din județul nostru.
Județul Dâmbovița are un potențial turistic imens, iar acesta trebuie valorificat la adevărata lui valoare.”