You are currently viewing CJ DAMBOVITA: S-a semnat protocolului de colaborare cu CNAIR, pentru implementarea inelului 2 de Centură al Târgoviștei și a centurilor ocolitoare ale orașelor Pucioasa și Fieni

CJ DAMBOVITA: S-a semnat protocolului de colaborare cu CNAIR, pentru implementarea inelului 2 de Centură al Târgoviștei și a centurilor ocolitoare ale orașelor Pucioasa și Fieni

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a anunțat că a fost semnat protocolul de colaborare cu CNAIR pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, care va decongestiona mare parte din trafic.
Documentul va reglementa modul de colaborare intre cele doua instituții în vederea realizării viitoarelor artere rutiere:

„La prima oră a dimineții, am semnat protocolul de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru implementarea Inelului 2 de Centură al municipiului Târgoviște și a centurii ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

Cele două investiții se ridică la 1.509.651,79 lei – 304.980.108,02 euro!

Așa cum le-am promis dâmbovițenilor, dezvoltarea infrastructurii rutiere este prioritară pentru mine și echipa Consiliului Județean.

Este încă un pas important pentru transformarea județului Dâmbovița din toate punctele de vedere: dezvoltare teritorială și creștere economică, noi oportunități pentru mediul privat, decongestionarea traficului rutier și siguranța în trafic.

Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște

Lungimea totală a traseului este de 15,28 km. Vom avea 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime. Ca suprafață a drumului, inclusiv bretele, vorbim de 392.840 mp. Drumul de centură va avea 2.400 de metri de poduri și pasaje care, însumate, au suprafața de 60.000 mp.

Inelul 2 de Centură al Muncipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește.

Ca sumă, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 727.433.811,72 lei (inclusiv T.V.A.).

 

Inelul de Centură al orașelor Pucioasa și Fieni

 

 

Acest drum are o lungime 15,13 km. Și aici am prevăzut 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime.

Drumul de ocolire al celor două orașe are prevăzute 8 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală.

Totalul general necesar pentru „Drumul de legătură la DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni” este de 782.217.718,07 lei (inclusiv T.V.A.).

 

 

 

Mulțumesc întregii echipe de la Consiliul Judetean Dâmbovița, tuturor consilierilor județeni și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, cel care a înțeles cât de importante sunt aceste noi drumuri pentru județul nostru. Protocolul va reglementa modul de colaborare interinstituțională în vederea realizării acestor viitoare artere rutiere extrem de importante pentru dezvoltarea județului nostru!”.