You are currently viewing MESAJUL PRESEDINTELUI CJ DAMBOVITA CU PRILEJUL ZILEI NATIONALE A ROMANIEI

MESAJUL PRESEDINTELUI CJ DAMBOVITA CU PRILEJUL ZILEI NATIONALE A ROMANIEI

Cu prilejul manifestările solemne dedicate Zilei Naționale a României, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a elogiat jertfa celor care au pus idealul național mai presus decât viața lor și au făcut posibilă existența României Mari.

Ziua de astăzi este dovada evenimentului istoric, care ne-a oferit un viitor mai bun, pentru noi și pentru generațiile viitoare. Este ecoul pe care acest proiect de țară ni l-au lăsat moștenire înaintașii noștri. Cu profund respect, mă înclin în fața celor care au luptat și au proclamat, în 1918, Marea Unire de la Alba Iulia.

Generația de la 1918 a plătit cu sânge visul românilor dintotdeauna, acela de a trăi într-un stat naţional, unitar şi indivizibil. Mărturie a acestui lucru stau monumentele eroilor din localitățile județului Dâmbovița ridicate în cinstea și spre amintirea dâmbovițenilor care au luptat pentru libertatea noastră. Noi trebuie să păstrăm acest vis, pe care trebuie să-l transmitem generațiilor următoare.

Pe 1 Decembrie 1918 s-a împlinit unirea tuturor românilor într-o Românie mare, încununând lupta de veacuri purtată de poporul nostru prin grelele furtuni ale istoriei.

1 Decembrie este ziua în care conștiința de neam, păstrată ca o comoară în inimile noastre, a dărâmat granițele de izolare și i-a adus pe români lângă români.

La mulți ani, România!  La mulți ani, Dâmbovița!

La mulți ani, români! La mulți ani, dâmbovițeni”.