You are currently viewing PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA ASIGURĂ TOT SPRIJINUL PENTRU RELANSAREA PRODUCȚIEI DE OȚEL TÂRGOVIȘTEAN

PREȘEDINTELE CONSILIULUI JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA ASIGURĂ TOT SPRIJINUL PENTRU RELANSAREA PRODUCȚIEI DE OȚEL TÂRGOVIȘTEAN

AFV Beltrame Group reîncepe producția de oțel  după ce a achiziționat COS Târgoviște, prin Donalam Târgoviște, ceva fi singura unitate de producție de oțel – beton din România . AFV Beltrame Group este unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel şi oţeluri speciale din Europa.
Compania se află în etapa finală a studiului de fezabilitate pentru implementarea liniei de producție “verde”, care va asigura creșterea capacității totale la 700.000 – 800.000 tone de oțel-beton și sârmă laminată anual. Pentru început vor ieși de pe porțile combinatului Donalam Târgoviște circa 10.000 tone de oțel-beton/ lună, iar în 2023 capacitatea de producție va crește la circa 30.000 tone/lună.
” Am participat, astăzi, la conferința de presă ocazionată de începerea producției de oțel beton în combinatul târgoviștean.
Evenimentul de astăzi reașază județul Dâmbovița și România pe harta europeană a industriei de profil, dar și un pas important în reducerea dependenței de importuri.
Cele 500.000.000 de euro pe care grupul italian Beltrame le va investi la Târgoviște, precum și asigurarea în următorii ani a 1.000 de locuri de muncă vor avea un impact imens asupra economiei locale și naționale.
Totodată, beneficiile acestei investiții se vor regăsi și în sistemul de învățământ dâmbovițean.
Absolvenții liceelor tehnologice din județ și ai Universității „Valahia” din Târgoviște vor putea fi viitori angajați ai Donalam.
Nu în ultimul rând, am asigurat stafful Beltrame de toată susținerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa și i-am felicitat pentru decizia de a investi în județul Dâmbovița.”, anunță președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Stefan.