You are currently viewing CNACV: Din 1 februarie în România va fi folosit și vaccinul Moderna, pentru care rapelul este la 28 de zile

CNACV: Din 1 februarie în România va fi folosit și vaccinul Moderna, pentru care rapelul este la 28 de zile

  • Post category:CNCAV

Românii reprogramați pentru vaccinare, în contextul reducerii livrărilor de către compania Pfizer, vor fi vaccinați cu vaccinul Moderna, pentru care rapelul este la 28 de zile, și nu la 21 de zile, așa cum este în cazul vaccinului Pfizer, conform Comitetului de coordonare a vaccinării. Precizările vin în contextul în care mai mulți români au fost programați pentru rapel după o lună, deși termenul este de 21 de zile pentru vaccinul Pfizer, singurul folosit până acum în campania de vaccinare din România. De altfel, autoritățile au anunțat miercuri seară că din 1 februarie în centrele de vaccinare din România va începe administrarea vaccinului Moderna.
„Vaccinarea celor reprogramați se va face cu Moderna, pentru care rapelul este la 28 de zile. Să reținem faptul ca luna Februarie are 28 de zile.
Persoana programată inițial pentru administrarea primei doze la 28 Ianuarie va fi reprogramată pentru data de 8 Februarie, cu rapel in 8 Martie”, a transmis miercuri seară Comitetul de coordonare a vaccinării, răspunzând întrebărilor privind programarea unor persoane la rapel după o lună.
De asemenea, Comitetul de coordonare a vaccinării a anunțat că, începând cu 1 februarie în centrele de vaccinare din România va începe administrarea vaccinului Moderna, pentru care rapelul se face la 28 de zile.

Totodată, din 28 ianuarie începe reprogramarea persoanelor incluse în etapa a doua de vaccinare din categoria angajaților din domenii considerate esențiale. Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie. Sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie și care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.