You are currently viewing CNAS: Peste un milion de pacienți beneficiază de Programul național de diabet

CNAS: Peste un milion de pacienți beneficiază de Programul național de diabet

  • Post category:CNAS

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu, declara că autoritățile trebuie să le ofere românilor asigurați acces egal la servicii medicale, indiferent de zona unde se află.
„Obligaţia noastră este, în primul rând, să ne asigurăm că există un acces egal, nediscriminatoriu la servicii medicale, la tot ceea ce permite medicina şi ştiinţa pentru toţi asiguraţii.
Este programul cu cel mai mare număr de pacienţi pe care îl oferă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Ca fonduri alocate din întreg bugetul este al doilea ca mărime, după cel de oncologie.”, a precizat preşedintele CNAS.
„Se impune şi îmbunătăţirea modului în care funcţionează subprogramul de diabet de tip 2, prin care este asigurat accesul copiilor la sistemele de monitorizare continuă a glicemiei şi la sistemele de pompe de insulină cu senzor pentru monitorizarea acesteia, precum şi materialele consumabile aferente acestor device-uri. Instituţiile de resort împreună cu organizaţiile neguvernamentale şi profesioniştii din sistem trebuie să desfăşoare campanii continue şi susţinute pentru creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la această afecţiune”, a transmis consilierul de stat la Cancelaria prim-ministrului Carmen Orban