You are currently viewing CASA NATIONALA DE PENSII: Pensiile vor ajunge la pensionari înainte de Paște

CASA NATIONALA DE PENSII: Pensiile vor ajunge la pensionari înainte de Paște

  • Post category:CNPP

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a declarat că virarea pensiilor înainte de Paște se va putea realiza după adoptarea în Guvern a două acte normative, după ce premierul i-a cerut ministrului Muncii să facă tot ce este necesar pentru ca toți pensionarii să-și primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.
„Toți cei 4,8 milioane de pensionari vor trebui să primească pensiile înainte de sărbătorile pascale. Este vorba despre două acte normative. O hotărâre de Guvern la elaborarea căreia s-a lucrat azi, înțeleg că este joi ședință de Guvern și noi dorim ca acest act normativ să fie joi aprobat în ședința de Guvern. Mai este vorba și despre un Memorandum privind majorarea limitelor creditelor bugetare aferente pensiilor pentru luna mai. Aceste două acte normative vor fi adoptate în ședința de Guvern de joi, astfel încât să avem timpul necesar să reușim să facem acele operațiuni de virare a pensiilor în trezorerii și din trezorerii în contul Companiei Naționale Poșta Română și în conturile băncilor.
Cu siguranță vom face toate operațiunile financiare din timp astfel încât toate pensiile să fie achitate înainte de Paște”, a declarat Daniel Baciu.