You are currently viewing CJSU DAMBOVITA: Cum este organizată activitatea de strângere a ajutoarelor pentru sinistrați

CJSU DAMBOVITA: Cum este organizată activitatea de strângere a ajutoarelor pentru sinistrați

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a adoptat o hotărâre, privind organizarea la nivel județean a sprijinului acordat refugiaților și persoanelor strămutate din Ucraina
CJSU a stabilit ca punct central de primire a ajutoarelor donate de populație, operatori economici și instituții la sediul Filialei Dâmbovița a Societății Naționale de Cruce Roșie din România situat în Târgoviște, str. Alexandru Ioan Cuza nr. 1.
Unitățile administrativ-teritoriale din județ vor organiza centre la nivel local pentru colectarea ajutoarelor umanitare, urmând să fie predate de către acestea la punctul central din Târgoviște.
Pentru a putea fi centralizate ofertele de asistență umanitară de orice fel, persoanele fizice sau juridice le pot transmite pe adresa de e-mail: umanitar.dsu@mai.gov.ro și pot completa formularul primit automat ca urmare a transmiterii e-mail-ului.
”Centralizarea ofertelor de asistență umanitară din partea persoanelor fizice sau juridice se face utilizând soluția informatică pusă la dispoziție de Guvernul României care poate fi accesată la adresa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyirIDJ2dD-SMm8wPLRxLTdagDQoCxVY-QBn1uE2t7GUZnjQ/viewform (https://bit.ly/3K1mb3s), în sopul corelării ofertelor autorităților statului/societății civile cu nevoile reale din teren.
În sprijinul cetățenilor care nu pot folosi platforma precizată anterior, pentru centralizarea inițiativelor de asistență umanitară din partea persoanelor fizice sau juridice se operaționalizează la nivelul C.J.C.C.I. Dâmbovița, începând cu data de 28.02.2022, numărul de telefon 0245.613.761 sau 0751.159.637 la care vor fi notificate inițiativele menționate anterior”, se arată în hotărârea CJSU, care trece în revistă și categoriile de produse care pot fi donate în cadrul acestei campanii umanitare:

-produse alimentare neperisabile, ambalate sau conservate, aflate în termen de valabilitate;
-articole de îmbrăcăminte pentru adulți și copii (igienizate și ambalate pe categorii și mărimi);
-produse sanitare și de îngrijire personală (de tipul șampon, gel de duș, săpun, scutece, absorbante, detergent de rufe, mănuși chirurgicale, saci menajeri, etc.);
-paturi pliante, saltele, lenjerii, pături, perne, saci de dormit, prosoape (toate noi).
Transportul ajutoarelor umanitare către beneficiari se va organiza cu mijloace de transport asigurate conform prevederilor legale.
În termen de 24 de ore, toate unitățile administrativ – teritoriale de la nivel județean vor actualiza și transmite Secretariatului Tehnic Permanent al CJSU Dâmbovița la adresa stp@isudb.ro, evidența spațiilor de cazare, imediat operabile, existente la nivel local, se mai arată în Hotărârea CJSU.