You are currently viewing CONAF:  EGALITATEA DE GEN VA CONDUCE LA ÎMBUNĂTĂȚIREA CONDIȚIILOR DE TRAI ÎN ORICE ECONOMIE

CONAF: EGALITATEA DE GEN VA CONDUCE LA ÎMBUNĂTĂȚIREA CONDIȚIILOR DE TRAI ÎN ORICE ECONOMIE

  • Post category:CONAF

Egalitatea de gen dintre femei şi bărbaţi trebuie să constituie o prioritate la nivel național, acest drept nu trebuie să fie numai recunoscut, dar şi aplicat efectiv tuturor aspectelor vieţii: politic, economic, social şi cultural. Doar împreună, prin susținere și apreciere reciprocă, conlucrarea bărbaților și femeilor poate conduce la egalitatea de gen și îmbunătățirea condițiilor de trai în orice economie modernă. Acesta a fost mesajul central al conferinței organizate de Asociația Națională a Antreprenorilor „Antreprenoriatul feminin într-o lume inovativă în continuă schimbare”, din cadrul proiectului WINGATE„Împreună pentru o Europă competitivă, favorabilă incluziunii”.

Egalitatea de gen va conduce la îmbunătățirea condițiilor de trai în orice economie

Egalitatea de gen va conduce la
îmbunătățirea condițiilor de trai în orice economie

Excelența Sa, doamna Siri Barry – Ambasadoarea Norvegiei la București, prezentă la eveniment, a declarat: „Participarea femeilor este o prioritate pentru Norvegia și a devenit o valoare de bază și un standard norvegian. Egalitatea de gen afectează toate aspectele vieții noastre. Colaborarea transfrontalieră în Europa este valoroasă și toți avem de câștigat atunci când împărtășim experiențe, învățăm unii de la alții și căutăm împreună soluții, așa cum se întâmplă în cadrul proiectului Wingate. Nu pot sublinia suficient cât de important este ca femeile și bărbații să lucreze împreună pentru a realiza egalitatea de gen”.

Egalitatea de gen va conduce la îmbunătățirea condițiilor de trai în orice economie

Egalitatea de gen va conduce la
îmbunătățirea condițiilor de trai în orice economie

La rândul său, Cristina Chiriac, președinta Asociației Naționale a Antreprenorilor, ANAA, este de părere că: „O susținere mai pronunțată a drepturilor femeilor, abilitării femeilor și asigurării echilibrului de gen va permite tuturor economiilor să beneficieze din plin de potențialul economic și social pe care acestea îl aduc ca aport în societate. Trebuie abandonate stereotipurile de gen negative, iar susținerea femeilor de către bărbați este prioritară pentru ca acestea să își atingă potențialul maxim.

Egalitatea de gen va conduce la îmbunătățirea condițiilor de trai în orice economie

Egalitatea de gen va conduce la
îmbunătățirea condițiilor de trai în orice economie

Studiile arată că tot mai multe femei doresc să devină independente financiar, să își deschidă propria afacere și să performeze în domeniile lor de activitate”. Domnia sa crede că: „În lumea de azi şi de mâine, egalitatea reală dintre femei şi bărbaţi este şi cheia pentru succesul nostru economic şi social – nu numai la nivel european şi naţional dar şi al regiunilor, oraşelor şi comunităţilor noastre locale”.

Proiectul WINGATE are ca obiectiv principal crearea unei platforme online și un centru de învățare inovator unde vor fi dezvoltate cursuri specializate pe idei de business, management și business plan, înființarea unui start-up și noțiuni de negociere, strategie de business, comunicare și PR. Acest instrument va oferi oportunități participanților de a-și îmbunătăți prezența pe piața locală și internațională.

Egalitatea de gen va conduce la îmbunătățirea condițiilor de trai în orice economie

Egalitatea de gen va conduce la
îmbunătățirea condițiilor de trai în orice economie

Conferința a fost moderată de Dan Doroftei – antreprenor și consultant în sănătate și a debutat cu mesajele oficialităților: Excelența Sa, doamna  Siri Barry, Ambasadoarea Norvegiei la Bucuresti, reprezentanta Parlamentului Romaniei, Ana Loredana Predescu, deputat, Cristina Chiriac – președinta Asociației Naționale a Antreprenorilor și Andreea Negru – moderatoarea primului panel al conferinței și Expert Comunicare al proiectului Wingate. Panelul al doilea „Cooperarea transfrontalieră, stimul economic european”, moderată de Roxana Gabor Iliescu, antreprenoare, fondatoarea Mai Academy, i-a avut ca speakeri pe Agnes Puscas – Project Manager Wingate (Ungaria), Aleksandar Bijelic – președinte al Serbian Venture Network Senev (Serbia), Marit H. Silseth – Project Officer Wingate Norway și Angela Gladei – președinta Asociației Femeilor Antreprenor din Republica Moldova (AFAM). La capitolul „Educație și inovație”, moderat de Nicoleta Munteanu – fondatoare Kids in Business, au avut expuneri Tova Ben-Nun Cherbis – președinta și fondatoarea Complexului educațional Lauder-Reut, Marius Ghenea – antreprenor, business angel și autor, Corina Puiu – director executiv Rethink și Ana Maria Stancu – CEO Bucharest Robots. Conferința s-a încheiat cu un panel dedicat „Lecțiilor pandemiei”, moderat de Cristina Dragna – antreprenoare, specialist în comunicare strategică, având ca invitate pe Raluca Ioana Man – fondatoare RSEVEN LTD (Cipru), Daniela Cireașă – fondatoare Netspace, președintă CONAF Brăila, Alina Pătrăhău – fondatoarea Asociației Dăruiește Aripi și Mirela Bucovicean – fondatoare Molecule F.

 

Evenimentul a făcut parte din proiectul WINGATE care se va derula pe o perioadă de 3 ani și își propune să ajute femeile antreprenor și business angels în creșterea și dezvoltarea lor. Partenerii proiectului sunt: SKC-Consulting (Ungaria) partener principal, Serbian Venture Network (Serbia), Women Business Angels (Ungaria), Kvinner i Business (Norvegia) și Asociația Națională a Antreprenorilor din România, care acoperă și Republica Moldova.

Proiectul „Wingate” este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin intermediul Fondului de granturi SEE și Norvegia pentru cooperare regională.