You are currently viewing MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU PRILEJUL ZILEI POMPIERILOR DIN ROMÂNIA – 13 septembrie 2023

MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU PRILEJUL ZILEI POMPIERILOR DIN ROMÂNIA – 13 septembrie 2023

  • Post category:CULTE

Ziua Pompierilor constituie un prilej deosebit de a aprecia rolul important pe care aceștia îl au în cadrul societății noastre, fiindcă ei conferă încredere, siguranță, speranță și ajutor, mai ales în momente dificile.

Cu recunoștință, ne amintim de curajul, hotărârea și de jertfelnicia lor, de-a lungul timpului, începând de la eroica bătălie din Dealul Spirii, de acum 175 de ani, când pompierii, conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu, au scris o glorioasă și magnifică pagină de glorie în zbuciumata istorie a neamului nostru, oferindu-ne o nemuritoare pildă de patriotism.

De atunci până astăzi, pompierii reprezintă un reper de atașament față de valorile noastre românești și europene, dar și reprezentanții uneia din cele mai respectabile instituții, ce inspiră încredere și putere.

De fiecare dată, în cele mai dificile situații, mai ales în cadrul cataclismelor naturale, ori a diferitelor accidente, pompierii au intervenit cu mult profesionalism, cu mare curaj și cu acea conștiință nobilă a apărării vieții oamenilor și a salvării a tot ceea ce este posibil, cum de altfel s-a întâmplat recent în cadrul tragediei de la Crevedia, când ne-au oferit un minunat exemplu de jertfelnicie, devotament și curaj.

Cu acest prilej, apreciez în mod deosebit colaborarea îndelungată, fructuoasă și necesară dintre Inspectoratul pentru Situații de Urgență Basarab I al județului Dâmbovița și Arhiepiscopia Târgoviștei, aprofundată de fiecare dată în cadrul multor evenimente sau proiecte comune, benefice comunității noastre.

Rog pe Bunul Dumnezeu ca, prin mijlocirea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, să dăruiască pompierilor români ajutor, sănătate, bucurie și viață îndelungată!

LA MULȚI ANI TUTUROR POMPIERILOR!

† NIFON

Arhiepiscop şi Mitropolit