You are currently viewing CULTURAL: Spectacol-eveniment pe scena târgovișteană

CULTURAL: Spectacol-eveniment pe scena târgovișteană

  • Post category:Cultural

Sărbătorirea Zilei Culturii Naționale a început la Târgoviște aseară, la Teatrul Tony Bulandra, cu spectacolul concert „Regina Maria – Gânduri către țară”.
Proiectul este coordonat de actrița Roxana Lupu, obișnuită deja cu interpretarea capetelor încoronate.
Aceasta a jucat rolul principal în filmul istoric „Maria, Regina României” (2019), rolul Prințesei Margareta în „Viețile private ale monarhilor”, dar și al Reginei Elisabeta a II-a în „Inside Buckingham Palace” și în seria documentară BBC „Inside Windsor Castle”.
Alături, pe scenă, i-au fost baritonul și actorul Nicholas Lupu, violonistul Daniel Mihai și pianiștii George Rizea și Alexandru Penescu.
Spectacolul, pus în scenă cu succes în multe din marile orașe din țară, a fost primit cu entuziasm de o sală plină și la Târgoviște.
Acesta are la bază fragmente selectate din jurnalul şi memoriile Reginei Maria, acompaniate și ilustrate muzical de piese ale unor compozitori precum Enescu, Porumbescu sau Chopin.
Alternanța dintre interpretarea plină de emoție a Roxanei Lupu, vocea puternică baritonală a lui Nicholas Lupu, solo-urile de vioară ale lui Daniel Mihai și sensibilitatea sau, după caz, forța pianului, însumează un moment artistic plin de dramatism.
La granița dintre teatru și concert de muzica clasică, singurul cuvânt pe care îl găsesc potrivit pentru acest spectacol-concert este eveniment.
Un eveniment cultural de excepție, care suntem recunoscători că a ajuns și pe scena târgovișteană.

Laura Mocanu