You are currently viewing DNSC:  Nu dați click pe mesajul-capcană: „Tu ești în acest videoclip”.!

DNSC: Nu dați click pe mesajul-capcană: „Tu ești în acest videoclip”.!

  • Post category:DNSC

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) transmite că în mediul online se propagă o nouă campanie malițioasă, prin intermediul mesajelor pe social media, în special pe Facebook. DNSC vă sfătuiește să nu accesați link-ul din astfel de mesaje, chiar dacă expeditorul este un prieten sau o cunoștință. Cel mai probabil, cel care deține contul respectiv a căzut la rândul său în capcană și a accesat link-ul malițios. Astfel, mesajul s-a transmis automat către toate contactele din agendă.

Dacă ați dat click pe acel link sau vedeți că din contul vostru s-au transmis astfel de mesaje, echipa Directoratului vă recomandă să:
-Schimbați imediat parola contului de Facebook și să activați autentificarea în 2 pași (2FA)
-Vă asigurați că nu au fost acordate permisiuni unor aplicații terțe din Facebook.
-Este necesar să vă logați în contul de Facebook și să navigați la categoria Settings & Privacy (Setări și Confidențialitate) și apoi Settings (Setări).
-Ulterior, mergeți către categoria Permissions (Permisiuni) și apăsați pe Apps and Websites (Aplicații și Site-uri), pentru a verifica la ce aplicații ați oferit acces.
-Eliminați acele aplicații pe care le considerați suspecte.
-Apăsați pe aplicația respectivă, apoi pe butonul de Remove (Elimină) pentru a vă proteja contul de accesul neautorizat la aplicații terțe suspecte.
-Verificați aplicațiile instalate pe dispozitiv, pentru a vă asigura că nu au fost adăugate unele noi, necunoscute.
-Verificați setările de confidențialitate, pentru a vă asigura că nu există modificări, acordând atenție sporită aplicației Facebook și locațiilor pe care nu le recunoașteți, unde contul dvs. de social media apare ca fiind logat.
-Scanați dispozitivul cu o soluție de securitate (antivirus).