You are currently viewing GUVERN: Se va majora salariul minim pe economie de la 1 octombrie 2023

GUVERN: Se va majora salariul minim pe economie de la 1 octombrie 2023

  • Post category:GUVERN

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a precizat că în coaliţia de guvernare a fost agreată, de principiu, varianta creşterii salariului minim la 3.300 lei brut, de la 1 octombrie 2023.
In ce priveste majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2024 a spus că nu a fost discutată în coaliţia de guvernare creşterea la 3.750 lei brut, de la începutul anului viitor.
„Deciziile pe care le avem într-adevăr la coaliţia de guvernare sunt cele legate de salariul minim şi creşterea acestuia care a fost agreată, în principiu, în coaliţia de guvernare. În discuţii a fost data de 1 octombrie şi a fost discuţia pe 3.300 lei. Cea de la 1 ianuarie, să vedem cum vor evolua lucrurile la nivelul coaliţiei.
Vă daţi seama că este o decizie care ţine de coaliţie şi felul în care se vor derula aceste discuţii, probabil în perioada următoare în ceea ce priveşte salariul minim pe economie. Este în acelaşi timp şi un angajament pe care partidele l-au luat inclusiv prin programul de guvernare care a fost aprobat la momentul la care Guvernul Ciolacu şi-a început mandatul”, a afirmat Marcel Boloş.