You are currently viewing MINISTERUL EDUCATIEI: Școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați vor intra în online

MINISTERUL EDUCATIEI: Școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați vor intra în online

  • Post category:GUVERN

Școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, aflate în localitățile cu o incidență a infectării de peste 3 la mie, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
„Articolul 3 din ordinul comun se raportează la rata de vaccinare de vineri. Dacă rata de incidență este de peste 3 la mie (și rata de vaccinare a angajaților sub 60), începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online.
Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a afirmat ministrul Educației.
Cîmpeanu a afirmat că, având în vedere că au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional. „Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a mai arătat Cîmpeanu.
Potrivit datelor comunicate de autorități, la nivel național, 147 de localități au incidența infectărilor de peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori.