You are currently viewing MINISTRUL EDUCATIEI: Elevii vor reveni la şcoală în data de 5 mai, cu excepţia celor din clasele terminale

MINISTRUL EDUCATIEI: Elevii vor reveni la şcoală în data de 5 mai, cu excepţia celor din clasele terminale

  • Post category:GUVERN

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat într-o conferinţă de presă desfăşurată la Ministerul Educatiei , că elevii vor reveni în bănci în data de 5 mai:
”Elevii vor reveni la şcoală în data de 5 mai. Este vorba despre toţi elevii, cu excepţia celor din clasele terminale care vor reveni la şcoală în data de 10 mai. Elevii de clasa a VIII-a revin la şcoală pe data de 10 mai şi au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri, înainte de examenul de evaluare naţională care va începe pe 22 iunie. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor. Nu se justifică, în opinia Ministerului Educaţiei, condiţia de înjumătăţire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condiţiile în care, în aceeaşi şcoală, în condiţii similare, cei de clasa a IV-a pot veni la şcoală în efectiv complet şi e foarte bine că pot veni la şcoală în aceste condiţii. Am solicitat şi în comitetul interministerial şi Ministerului Sănătăţii reanalizarea solicitării pe care Ministerul Educaţiei a făcut-o încă din luna martie, pentru a se putea permite prezenţa fizică în toate şcolile speciale. Este vorba despre un număr de 185 de şcoli speciale în care învaţă 27.750 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale. Mulţi dintre ei cu tulburări din spectrul TSA”.