You are currently viewing HORECA primește notificări privind procesul de evaluare al aplicațiilor depuse pentru ajutoarele de stat

HORECA primește notificări privind procesul de evaluare al aplicațiilor depuse pentru ajutoarele de stat

  • Post category:HORECA

Camera de Comerț anunță că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a publicat situația actualizată privind statusul aplicanților în cadrul schemei de ajutor de stat HoReCa – 20% din pierderea de cifră de afaceri între 2019 și 2020. Potrivit documentului, au fost analizate toate cele 10.185 de dosare, 202 dintre acestea aflându-se încă în curs de evaluare sau au primit clarificări. În ultima săptămână au fost admise 492 de dosare.

Conform Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului va respecta „termenele convenite” în ceea ce privește schema dedicată sectorului Horeca (pentru care organizațiile au putut aplica în perioada 29 iunie-26 iulie 2021). Potrivit FIHR, Ministerul intenționează să înceapă să facă plăți în cadrul schemei până la finalul acestui an.

De asemenea, conform FIHR, notificările se vor transmite începând de astăzi, menționând că sunt șanse ca firmele să primească „acum un procent de cca 45% din suma alocată”. Federația îndeamnă antreprenorii să reacționeze în termenele solicitate „cu tot ce e nevoie pe parcursul aceste luni (validarea sumelor, semnare contracte, eventuale contestații ale sumelor etc.)”.

Mai multe detalii disponibile aici .