You are currently viewing MINISTRUL EDUCATIEI: „Riscul de a creşte abandonul şcolar în urma procesului deficitar de predare online este mare”

MINISTRUL EDUCATIEI: „Riscul de a creşte abandonul şcolar în urma procesului deficitar de predare online este mare”

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a declarat că riscul de creștere al abandonului școlar, în urma predării online, este mare.
Acesta a subliniat și faptul că, încă, nu există un răspuns cu privire la ceea ce au asimilat elevii în această perioadă.

„Riscul de a creşte abandonul şcolar în urma procesului deficitar de predare online este mare şi se adaugă unei rate de abandon şcolar deja foarte mari. Trebuie să ne concentrăm cât mai eficient asupra acestui aspect şi concentrarea se poate face doar încercând să se recupereze prin acţiuni remediale pierderile care sunt structurale”, a declarat Ministrul Educației.

Cîmpeanu a vorbit și despre profesori: „Foarte mulţi colegi profesori din România au avut bune intenţii, însă nu au fost pregătiţi pentru predarea online. Riscurile de creştere a abandonului şcolar în urma pierderilor structurale – diferenţa între online şi clasic şi a celor conjuncturale – acces internet, acces echipamente este foarte mare”.