You are currently viewing MApN: AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE LA COLEGIILE NAȚIONALE MILITARE

MApN: AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE LA COLEGIILE NAȚIONALE MILITARE

  • Post category:MApN

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.
Există 5 colegii naționale militare:
-Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza;
-Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia;
-Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;
-Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova;
-Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța.

Criterii specifice de recrutare:
– vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere);
-absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial ori să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.
Atenție!

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Interesat(ă)? Iată ce trebuie făcut:
Pentru înscriere, unul dintre părinți sau tutorele trebuie să contacteze personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțineți cu domiciliul, fie telefonic, fie deplasându-se la sediul biroului.

Desfășurarea activităților de recrutare și selecție se realizează astfel:
-10.01 – 25.03.2022 – înscrierea candidaților;
-17.01 – 08.04.2022 – susținerea probelor de selecție aptitudinală în cadrul centrului zonal de selecţie şi orientare, conform precizărilor primite de la recrutor;
– 31.01 – 22.04.2022 – efectuarea examinării medicale în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale, conform indicațiilor primite.

Probele de selecție sunt: psihologice, fizice și interviu de evaluare finală.
Selecția se desfășoară în cele patru centre zonale de selecție și orientare: Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.
Candidații declarați „Admis” la probele de selecţie şi”Apt” la examinarea medicală întocmesc dosarul de candidat și participă la concursul de admitere.
Calendarul admiterii în colegiile naționale militare, pentru anul școlar 2022-2023 poate fi consultat aici:https://cutt.ly/PU6HPMT
Pentru mai multe informații contactați personalul biroului informare-recrutare, care oferă consiliere și îndrumare pe tot parcursul procesului de recrutare.
Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: https://bit.ly/3tU6ynb și aici:https://bit.ly/3jLG3vq (în funcție de județ/sector).

În acest moment NU se fac înscrieri pentru formarea personalului militar (ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați/gradați profesioniști)