You are currently viewing METEO: De joi, se răcește accentuat în toată țara

METEO: De joi, se răcește accentuat în toată țara

  • Post category:Meteo

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi de până la 15 grade, însă de joi se va răci accentuat în toată țara, potrivit meteorologilor.
Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 8-21 februarie:

Muntenia

Până în 11 februarie, valorile termice vor caracteriza o vreme deosebit de caldă, cu maxime ce vor ajunge la medii de 14…15 grade și minime ce se vor situa în medie între 2 și 6 grade.
Apoi, vremea se va răci brusc și accentuat, astfel încât în perioada 12 – 18 februarie media temperaturilor diurne se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar cea a celor nocturne va fi la limita gerului, de aproximativ -10 grade. Ulterior, în ultimele zile ale intervalului este posibilă o creștere ușoară a regimului termic, maximele să tindă spre 0…2 grade, iar minimele spre -8…-6 grade.
Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, local și temporar în perioada 8-12 februarie și doar trecător și pe arii restrânse în restul intervalului.

La munte

Până în 11 februarie, vremea va fi caldă, cu maxime cuprinse între 4 și 6 grade și minime de -2…0 grade.
Apoi se va răci brusc și accentuat, astfel încât perioada 12 – 17 februarie va fi geroasă, cu o medie a valorilor diurne de -14…-12 grade și cu temperaturi medii nocturne ce se vor situa în general între -20 și -16 grade.
Ulterior, în ultimele zile ale intervalului este posibilă o creștere ușoară și treptată a regimului termic, spre maxime medii de -8…-6 grade și minime de -14…-12 grade.
Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, dar în intervalul 8 – 11 februarie acestea vor fi mai frecvente și în general moderate cantitativ.