You are currently viewing ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE

  • Post category:Poliția

COMUNICAT

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii dâmbovițeni împreună cu jandarmi și polițiști locali au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19._*

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate 36 de acţiuni de verificare, cu efective mărite, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind acela de a preveni răspândirea noului coronavirus.

La activităţile de verificare au participat peste 300 de forţe de ordine.

Astfel, au fost verificate 277 de obiective/locații şi 303 mijloace de transport, din care 142 de mijloace de transport in comun.

Pentru abaterile de la normele legale, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, au fost aplicate 302 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38 000 de lei.

Actiunile continua si in acest sfarsit de saptamana, scopul acestora fiind ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice!

BIROUL DE PRESĂ IPJ DÂMBOVIȚA