You are currently viewing PSD DAMBOVITA: Pensionari vor primi două majorări în cursul anului 2024

PSD DAMBOVITA: Pensionari vor primi două majorări în cursul anului 2024

  • Post category:Politic

Purtătorul de cuvânt al partidului, Constantin Cozma , în conferința de presă de luni a PSD Dâmbovița, a anunțat că anul viitor vor avea loc două majorări ale pensiilor, prima fiind la 1 ianuarie 2024.
„În mod cert, pensiile vor crește la începutul anului cu rata inflației, așa cum prevede legislația în vigoare. În plus, noua lege a pensiilor va mai aduce majorări de pensii pentru cei care au fost dezavantajați de diversele inechități ale sistemului, astfel încât să se realizeze principiul „pensii egale pentru muncă și contribuții egale”.
Premierul Marcel Ciolacu a indicat valoarea rotunjită de 13,5% a majorării punctului de pensie, de la 1 ianuarie. Valoarea exactă, conform inflației anuale calculate de INS pentru anul 2022, va fi 13,8%. Pentru stabilirea nivelului de indexare se ia în considerare ultima valoare definitivă cunoscută a inflației cunoscută la data adoptării actului normativ. Astfel, ultima valoare comunicată oficial de INS este cea din 2022, respectiv 13,8%.
Indexarea va intra cu siguranță în vigoare la 1 ianuarie 2024. Noile pensii recalculate vor fi acordate după ce se încheie procesul de recalculare pentru toți pensionarii. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla ulterior indexării.
Prin urmare, mulți pensionari vor primi două majorări în cursul anului 2024, respectiv indexarea de la 1 ianuarie 2024 și ulterior majorarea rezultată în urma recalculării”, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița.