You are currently viewing PREFECTURA DÂMBOVIȚA: MESAJUL PREFECTULUI  CU PRILEJUL ZILEI INSTITUȚIEI PREFECTULUI

PREFECTURA DÂMBOVIȚA: MESAJUL PREFECTULUI CU PRILEJUL ZILEI INSTITUȚIEI PREFECTULUI

  • Post category:Prefectura

Astăzi, de, Ziua Instituției Prefectului, când marcăm 159 de ani de când a fost instituită, prin lege, noțiunea de „prefect”, se cuvine să readucem în prim plan pilonii centrali pe care se fundamentează activitatea instituției noastre: atât comunitățile în ansamblul lor, cât și fiecare cetățean luat ut singuli.

Milităm pentru obiective care trebuie să fie de nezdrunciant: siguranța, bunăstarea, consilierea, protejarea în situații de urgență a cetățenilor, comunicarea și îndrumarea autorităților publice locale în interesul oamenilor. Sunt obiective în care cred și acționez în raport cu ele, pentru că, așa cum am afirmat încă de la depunerea jurământului, cetățeanul trebuie să simtă că a găsit în Instituția Prefectului-Județul Dâmbovița un sprijin real.

În fond, cetățeanul, cu tot ceea ce ține de libertățile și drepturile sale fundamentale constituțional garantate, rămâne principala preocupare a programului de guvernare, pe care Instituția Prefectului, în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu și de partener, îl pune în practică. În acest sens, am depus și depunem toate eforturile pentru contribui la dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița.

Pentru împlinirea acestui deziderat, subliniez, pe această cale, efortul comun depus de instituția noastră, alături de: Consiliul Județean Dâmbovița, în care am găsit întotdeauna sprijin, un partener serios și de încredere, instituțiile deconcentrate, unitățile administrativ-teritoriale. Le mulțumesc tuturor și le doresc putere de muncă.

De asemenea, mulțumesc resurselor umane ale tuturor instituțiilor colaboratoare, care cu multă dedicare și efort considerabil, cu profesionalism și simț de răspundere au reușit să facă față multor provocări în domeniul socio-economic, de mediu sau de urgență, cum ar fi pandemia COVID-19 și criza umanitară generată de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Le doresc tuturor prefecților și întregului personal care lucrează în cadrul Instituțiilor Prefectului putere de muncă, inspirație și succes în implementarea proiectelor!

Fiecare zi în care suntem în slujba cetățenilor, aproape de ei, este onorantă!

La mulți ani!

PREFECT,
Claudia GILIA