You are currently viewing SALVAMONT: MOARTEA PE MUNTE NU ESTE UN ACT EROIC

SALVAMONT: MOARTEA PE MUNTE NU ESTE UN ACT EROIC

  • Post category:Salvamont

Continuăm publicarea de recomandări privind activitățile montane inițiată în cadrul campaniei de prevenire a accidentelor montane derulată in luna august – luna responsabilității pe munte – Luna Proiectului „minus 1”.
𝐒𝐀𝐋𝐕𝐀𝐌𝐎𝐍𝐓 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 a lansat și derulează proiectul ”minus 1” prin care ne propunem ca, împreună cu dumneavoastră, să facem in luna August un pas mic, poate cel mai mic posibil, și să reducem numărul de accidente pe munte , de persoane accidentate grav care au necesitat transport cu ambulanțele SAJ , SMURD sau cu elicopterele SMURD-IGAV și de persoane decedate pe munte măcar cu o singură persoană. De peste 25 de ani, de la an la an numărul de accidente crește constant și îngrijorător și acest fapt trebuie sa fie un mare semnal de alarmă pentru noi toți.
Fiți alături de 𝐒𝐀𝐋𝐕𝐀𝐌𝐎𝐍𝐓 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 în campania ”-1” și haideți să câștigăm împreună măcar un zâmbet pe fața unui turist, a familiei și prietenilor lui.
Cifrele lunii August 2021 :
508 persoane accidentate pe munte
199 de persoane predate ambulanțelor SAJ, SMURD și elicopterelor SMURD IGAV
6 persoane decedate pe munte predate serviciului IML
𝐒𝐀𝐋𝐕𝐀𝐌𝐎𝐍𝐓 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, salvatorii în roșu – culoarea salvatorilor de vieți, întotdeauna prietenii dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților !
Va invitam să lăsați, în comentariile la aceste postări, și alte sfaturi din experiența dumneavoastră montană, sfaturi pe care considerați că este bine să le cuprindem în aceste recomandări și care să fie de folos celor care merg pe munte.
Completați aceste recomandări cu experiența dumneavoastră, distribuiți-le, aplicați-le și fiți salvatorul din umbra care luptă alături de Salvamont Romania pentru un munte mai sigur și pentru reducerea numărului de accidente pe munte !
Fiți alături de Salvamont Romania în campania de reducere a accidentelor montane pe munte și de înlocuire cu zâmbet a tristeții de pe fețele celor peste 7000 de oameni pe care ii salvam anual !
Pentru că în ultimii ani înregistrăm o creștere îngrijorător de mare de a numărului de accidente pe munte vă prezentam câteva recomandari pentru turismul montan in linkul de mai jos catre pagina web.salvamontromania.ro
https://www.salvamontromania.ro/recomandari-turist-montan…