KLAUS JOHANNIS: “Circulația va fi restricționată mai devreme, de la orele 22, iar starea de alertă va fi prelungită în această săptămână”

KLAUS JOHANNIS: “Circulația va fi restricționată mai devreme, de la orele 22, iar starea de alertă va fi prelungită în această săptămână”

 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe fondul tendinței de creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus, prelungirea starii de alertă și circulația va fi restricționată de la orele 22:
„ Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri și restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulația pe timp de noapte, care este restricționată acum de la ora 23:00, va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la ora 22:00.Și, în final, un mesaj care cred că este important pentru mulți: pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paște.
Vreau să atrag atenția totuși că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei de COVID-19 sunt îngrijorătoare. Tendința de creștere este evidentă și din toate părțile ni se spune că presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă este tot mai mare.
Haideți să nu irosim ceea ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare, campania de vaccinare care merge foarte bine.
Iată că deja până acum s-au vaccinat peste 1 milion de români, iar numărul de doze administrate crește de la o zi la alta.
Numărul de centre de vaccinare crește de la o săptămână la alta.
Astfel încât până în vară să avem un nivel foarte bun de vaccinare a populației.”