You are currently viewing ECHIPA „PHANTOM ROBOTICS” IN TOP 10 LA CONCURSUL „CHICAGO RBOTICS INVITATIONAL”

ECHIPA „PHANTOM ROBOTICS” IN TOP 10 LA CONCURSUL „CHICAGO RBOTICS INVITATIONAL”

  • Post category:Actual

Târgoviștenii de la Colegiul Național “Constantin Carabella” au reușit să facă cunoscut numele județului departe de țara noastră. Echipa Phantom Robotics a participat între 14 și 16 iulie 2023 la una dintre cele mai cunoscute competiții de robotică din SUA, Chicago Robotics Invitational, în cadrul căreia s-au clasat în top 10 echipe cu unele din cele mai mari scoruri, fiind totodată parte dintr-o alianță semifinalistă.
“Suntem una dintre cele 34 de echipe selectate de pe tot globul ce au luat parte la minunata competiție Chicago Robotics Invitational din Illinois, SUA, ceea ce ne bucură enorm, ne motivează să țintim spre puncte din ce în ce mai înalte, să avem chiar mai mult curaj să ne demonstrăm potențialul și evoluția. Participarea la această competiție ne-a conferit titlul de echipă de robotică internațională, marcând totodată începutul unui capitol în care performanțele dâmbovițene vor trece de granițele României.
Chicago Robotics Invitational ne-a oferit șansa și de a socializa și de a ne împrieteni cu echipe de robotică din alte părți ale lumii și ne-a arătat cât de frumos se pot îmbina viziunile mai multor popoare asupra roboticii pentru a crea a o atmosferă de neuitat.
Am vrea să felicităm atât alianța câștigătoare și echipele ce au obținut diferite premii, cât și pe celelalte, căci suntem siguri că fiecare participant a depus o muncă extraordinară pentru a ajunge aici. Cu siguranță a fost un pas uriaș în evoluția fiecărei echipe participante, o oportunitate din care a învățat oricare participant.
Pe de altă parte, în spatele șansei de a lua parte la Chicago Robotics Invitational se află luni de muncă grea din parte întregii echipe, săptămâni în care am îmbunătățit constant robotul și zile în care ne-am motivat unii pe alții pentru a merge mai departe. Cu siguranță evoluția nu este o săgeată dreaptă cu vârful spre cer, ci mai degrabă o linie șerpuită, cu suișuri și coborâșuri, lucru ce se răsfrânge asupra oricărei dorințe și acțiuni de a te îndrepta spre performanțe înalte. Cu toate acestea, suntem recunoscători că i-am avut alături în primul rând pe mentorii noștri, domnii profesori Monica și Liviu Riza, ce ne-au sprijinit necondiționat și ne-au ajutat ori de câte ori aveam nevoie, dar și pe cei dragi nouă, ce ne-au motivat pe tot parcursul drumului.
Nu în ultimul rând, nu am fi putut participa la această competiție fără sprijinul din partea sponsorilor, cărora le mulțumim din suflet că ne-au fost alături, aceștia fiind: Consiliul Județean Dâmbovița, Colegiul Național „Constantin Carabella”, Nimet, FLAX, OSF Digital, Viarom, Institutul Cultural Român, Romtehnocom, Pluriva, Antera Steel, Infobit, Asortat, Genesis Studio Photography, Fabrica de Steaguri, Asociația „Performanță, succes”, Bus Ana Maria, precum și dl. Chirieac Georgian Ionuț.
Considerăm că ambiția, perseverența și spiritul de echipă dictează în Phantom Robotics, echipa noastră, și suntem gata să pășim mai departe pe drumul spre alte competiții internaționale.
Dorim să reprezentăm educația dâmbovițeană în diferite colțuri ale lumii.”, transmit târgoviștenii, membri ai echipei Phantom Robotics.