You are currently viewing MINISTERUL MUNCII: „Sub nicio formă nu susținem majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani!”

MINISTERUL MUNCII: „Sub nicio formă nu susținem majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani!”

  • Post category:Actual

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că reprezentanții PSD nu vor susține majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. „Sub nicio formă”, a spus ministrul care a adăugat că prioritatea este creșterea speranței de viață a românilor.
“Eu nu înţeleg ce au gândit acei oameni când au trecut aceste aspecte în PNRR, pentru că, cu siguranţă, la oameni nu s-au gândit. Speranţa de viaţă în Occident este mult mai mare ca speranţa de viaţă în România. Noi, cei de la PSD, susţinem că mai întâi trebuie să ne ocupăm de speranţa de viaţă a cetăţenilor români şi mai ales de speranţa de viaţă sănătoasă, pentru că nu trebuie să punem carul înaintea boilor. Haideţi să ne ocupăm de speranţa de viaţă sănătoasă a cetăţenilor romani, după care să vedem dacă discutăm despre o eventuală majorare a vârstei de pensionare. În acest moment nu este cazul. (…) Avem o prevedere în legea deja actuală, Legea 263, după care funcţionăm, anexa 5, care spune că femeile trebuie să ajungă până atunci (în 2030 – n.r.) la 63 de ani. Există o decizie a Curţii Constituţionale pe discriminare că femeile pot lucra până la 65 de ani. S-a trecut acest lucru în PNRR până la 2035 de îndeplinit, eventual gradual. Sub nicio formă nu susţinem o majorare a vârstei de pensionare peste vârsta de 65 de ani”, a explicat BudăI.
El a adăugat că legea actuală din România nu oprește niciun cetățean român să lucreze peste 65 de ani dacă dorește. „De ce să schimbăm un lucru bun care funcționează ? Pensia e un drept, așa cum și dreptul la muncă e un drept!”.