You are currently viewing NOI REUȘITE PENTRU ROBOTICIENII DE LA CARABELLA

NOI REUȘITE PENTRU ROBOTICIENII DE LA CARABELLA

  • Post category:Actual

Perioada 9-10 martie 2024 a fost una plină de realizări pentru roboticienii de la Carabella care au participat la două competiții internaționale de robotică, una în Salonic, Grecia și una în Piacenza, Italia.
La competiția din Salonic au participat echipe din Grecia, Albania, Turcia, Macedonia și România. Singura echipă participantă din România fost echipa Black Phantoms, cea mai nouă echipă de robotică de la Colegiul Național ”Constantin Carabella” din Târgoviște. Echipa Black Phantoms a câștigat competiția în alianță cu echipa The Inventors din Grecia.De asemenea, obținut premiul I la secțiunea Innovate.


La competiția din Piacenza au participat echipe din Italia, Lituania, Venezuela, Rusia, Slovenia și România. Din țara noastră au participat 5 echipe de robotică, una dintre ele fiind Under Construction tot de la Colegiul Național ”Constantin Carabella”. Aceasta a terminat calificările pe locul I și a câștigat competiția în alianță cu două echipe din Lituania, fiind singura echipă neînvinsă.
Pe lângă aceasta, elevii de la Carabella au obținut premiul I la secțiunea Motivate.

Prof. Monica-Elena Riza