You are currently viewing IPJ DÂMBOVIȚA: Acțiuni la scară largă pentru asigurarea liniştii, ordinii publice și siguranței rutiere

IPJ DÂMBOVIȚA: Acțiuni la scară largă pentru asigurarea liniştii, ordinii publice și siguranței rutiere

În ultimile zile, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat să fie prezenți la datorie și au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.
Pentru nerespectarea prevedrilor legale, polițiștii au aplicat 540 de sancțiuni contrvenționale, în valoare de 157.87 de lei, au reținut 42 de permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatirculare, au fost sesizate 41 de infracțiuni, din totalul acestora, 23 fiind contra persoanei și 14 contra patrimoniului.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au depistat un bărbat de 33 de ani, din localitatea Scheiu de Sus, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 5 m³ material lemnos fără a deține documente legale de proveniență.
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, bărbatul fiind sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Polițiștii au depistat două persoane din Răscăieți și Produlești, în timp ce conduceau autoturisme fără a deține permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, trei bărbați au fost identificați, pe raza localităților Răzvad, Voinești și Târgoviște, în timp ce conduceau autoturisme sub influența băuturilor alcoolice, doi dintre aceștia fiind implicați în evenimente rutiere soldate cu pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,90 și 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost conduși la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Un alt bărbat de 30 de ani, a fost surprins, pe raza localității Decindeni, în timp ce conducea un moped fără a deține permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale, efectuând cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

La data de 18 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au pus în aplicare două mandate de executare a unor pedepse privative de libertate emise pe numele a 2 bărbați din I.L. Caragiale.

Cei în cauză au fost condamnați la executarea unei pedepse de un an de închisoare pentru comiterea infracțiunii tentativă la furt calificat, fiind depuși în Penitenciarul Mărgineni.

De asemenea, un alt bărbat de 32 de ani, pe numele căruia exista un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, a fost identificat de polițiști și depus în penitenciar.