You are currently viewing SITUAȚIA COVID -19 DIN DÂMBOVIȚA

SITUAȚIA COVID -19 DIN DÂMBOVIȚA

Situația de astăzi, din județul Dâmbovița, este următoarea:

• Persoane confirmate cu COVID-19: 6.722 (211 persoane astăzi)
• Persoane vindecate, în total: 5.095
• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 226 ( ultimele 11 decese: 8 femei cu vârste între 71 și 92 ani și 3 bărbați cu vârste între 61 și 88 ani)
• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.569
• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 1
• Persoane aflate în izolare la domiciliu : 1.157
• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital) : 278

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, desfășoară acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă.
Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița sunt solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.
Au fost executate 5 misiuni de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 5 misiuni de decontaminare și alte 9 misiuni asociate contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 33 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și 28 de misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.
În conformitate cu prevederile H.G. 856/2020, zilnic este calculată rata incidenței cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județ iar în cadrul CJSU Dâmbovița, se constată depășirea peste 1,5 cazuri/1000 locuitori, respectiv peste 3 cazuri/1000 locuitori, în vederea instituirii de măsuri specifice intervalelor de referință.
Astăzi, a fost emisă HOTĂRÂREA CJSU Dâmbovița nr. 74/01.11.2020 privind constatarea ratelor de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în unele unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Dâmboviţa precum și a altor măsuri.
Toate hotărârile pot fi consultate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, secțiunea Activități-Situații de urgență.
Solicităm, în acest sens, respectarea tuturor măsurilor instituite prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Totodată, vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe si responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA