You are currently viewing LUCIENI: LUCRĂRI DE DECOLMATARE ȘI ÎNDIGUIRE A RÂULUI DÂMBOVIȚA, PENTRU A PREVENI INUNDAȚIILE ÎN ZONA “LUNCA MORII”

LUCIENI: LUCRĂRI DE DECOLMATARE ȘI ÎNDIGUIRE A RÂULUI DÂMBOVIȚA, PENTRU A PREVENI INUNDAȚIILE ÎN ZONA “LUNCA MORII”

Primăria Lucieni execută în această perioadă ample lucrări de lărgire a albiei râului Dâmbovița și de amenajare a digurilor în zona Lunca Morii, unde râul se varsă în baraj. Acolo, frecvent, când debitul râului creștea, se produceau inundații. Primarul Marius Vasile Tița vrea să stopeze acest fenomen și a hotărât alocarea unor sume de bani din bugetul local pentru demararea acestei investiții. Lucrarea se execută în colaborare cu cei de la Apele Române.


“Este o lucrare complexă și necesară în același timp. În acea zonă, de fiecare dată când debitul râului Dâmbovița creștea, ne confruntam cu inundații severe. Erau afectate peste 30-40 de hectare de teren, dar și proprietăți, pentru că nu de puține ori, apa a intrat în gospodăriile unor localnici. Sperăm ca prin aceste lucrări să stopăm inundațiile în zonă. ” a declarat Marius Vasile Tița, primarul comunei Lucieni.
Utilajele intervin în zonă pentru a lărgi albia râului Dâmbovița pe o lațime cuprinsă între 6 și 12 metri, dar și pentru amenajarea unui dig înalt de peste doi metri.