You are currently viewing APIA: Se pot depune cererile pentru finanțarea reducerii accizei la motorină

APIA: Se pot depune cererile pentru finanțarea reducerii accizei la motorină

  • Post category:Agricultura

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează potențialii beneficiari că în cursul lunii decembrie 2022 se depun Cererile de acord pentru finanţare in cadrul schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.
Cererea de acord pentru finanţare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementată prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014.
In conformitate cu prevederile OMADR 263/2017, cererea de acord pentru finanțare pentru 2022 se poate depune și în cursul anului 2023 cu mentionarea expresa a perioadei pentru care se solicita acordul de finantare. Cantitățile de motorină se determină incepand cu perioada următoare lunii în care se depune cererea până la sfârșitul anului. Ca formula de calcul a cantitatii de motorina determinata se foloseste înmulțirea lunilor rămase până la finele anului începând cu luna următoare depunerii acordului, cu consumul rezultat în urma raportului dintre consumul normat și numărul total de luni ale anului.
Raportat la anul 2022, in judetul Dambovita sunt peste 520 de fermieri care pot solicita ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.