You are currently viewing ASF: Poliţele de asigurare încheiate de Euroins încetează în 7 decembrie

ASF: Poliţele de asigurare încheiate de Euroins încetează în 7 decembrie

  • Post category:ASF

Directorul general al Direcţiei Generale Asigurări, din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, Valentin Ionescu, anunță că sunt aproximativ 800.000 de poliţe RCA rămase de la Euroins care trebuie reînnoite.
“Atragem atenţia asupra faptului că, în data de 7 decembrie 2023, poliţele de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA încetează de drept, cu excepţia contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 – Garanţii, poliţe care vor înceta la data de 5 februarie 2024. Ca urmare, recomandăm tuturor persoanelor care au asigurarea RCA la Euroins să îşi reînnoiască această asigurare cât mai repede posibil, astfel încât să se evite aglomeraţia din ultima zi. Asigurătorii şi intermediarii sunt pregătiţi să preia toate poliţele rămase.
Au fost luate mai multe măsuri, astfel încât piaţa asigurărilor să rămână stabilă şi funcţională. În acelaşi timp, au fost verificate, din supraveghere sau din controale, sistemele IT ale asigurătorilor şi intermediarilor, astfel încât să ne asigurăm că în momentul 7 decembrie sistemele lor sunt reziliente. Există în continuare nevoie ca mai multe societăţi de asigurare să intre în piaţă şi să vândă RCA pentru a echilibra cererea cu oferta”, a spus directorul ASF.