You are currently viewing CJ DÂMBOVIȚA: 𝐀 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚𝐭 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐞𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐏𝐮𝐜𝐢𝐨𝐚𝐬𝐚 𝐬̦𝐢 𝐅𝐢𝐞𝐧𝐢.

CJ DÂMBOVIȚA: 𝐀 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚𝐭 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐞𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐏𝐮𝐜𝐢𝐨𝐚𝐬𝐚 𝐬̦𝐢 𝐅𝐢𝐞𝐧𝐢.

Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR a confirmat astăzi că traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița îndeplinește toate condițiile tehnice și economice pentru a iniția, în cel mai scurt timp posibil, licitația pentru proiectarea tehnică și execuția centurii.
S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi, care va ajuta la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brănești și Moțăieni.


Soluția propusă de Consiliul Județean Dâmbovița este un drum cu o lungime de 12,68 km, care pleacă din #Brănești și urmărește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde ocolește comuna #Moțăieni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din #Fieni, în comuna #Buciumeni.
Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din:
-𝟐 𝐛𝐞𝐧𝐳𝐢 𝐩𝐞 𝐬𝐞𝐧𝐬, 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐯𝐚̂𝐧𝐝 𝐨 𝐥𝐚̆𝐭̦𝐢𝐦𝐞 𝐝𝐞 𝟑,𝟓𝟎 𝐦;
-𝐛𝐚𝐧𝐝𝐚̆ 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚𝐧𝐚̆;
-𝐛𝐞𝐧𝐳𝐢 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐚𝐝𝐫𝐚𝐫𝐞;
-𝐩𝐚𝐫𝐚𝐩𝐞𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞;
-𝟒 𝐩𝐨𝐝𝐮𝐫𝐢;
-𝟏𝟑 𝐩𝐚𝐬𝐚𝐣𝐞.
La capetele traseului, sunt prevăzute două girații pentru a asigura toate relațiile de deplasare. Avem, de asemenea, două noduri intermediare: unul care va permite legătura cu DC 136A, în Pucioasa, și altul care face legătura cu DN 71, la intrarea în Fieni.
Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71 Târgoviște – Sinaia, putem spune că Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune.
Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.