You are currently viewing CJ DAMBOVITA: A fost publicată lista finaliștilor Festivalului „Ileana Sărăroiu”

CJ DAMBOVITA: A fost publicată lista finaliștilor Festivalului „Ileana Sărăroiu”

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița a publicat lista finaliștilor Festivalului-Concurs Național „Ileana Sărăroiu”, ediția a IX-a, 2022, ce se va desfășura, în perioada 18 – 20 noiembrie 2022, la Casa Tineretului din Târgoviște (Clubul Studenților), și are ca scop descoperirea tinerelor talente iubitoare de folclor şi dornice de a se afirma în peisajul muzicii populare românești.

Prima seară, dedicată concursului, va fi urmată de momente artistice susţinute de îndrăgiții interpreți de muzică populară: Zorina Bălan, Delia Barbu și Ioan Sidău.
În seara de gală, pe data de 20 noiembrie, ne vom bucura împreună de recitaluri extraordinare oferite de Ionuț Dolănescu, Margareta Clipa, Nicolae Datcu, Nicușor Iordan și Marina Roșu, precum și de un moment artistic susținut de Grupul folcloric „Flori Dâmbovițene”.
Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură, dirijor Ionuţ Dumitrescu.
Juriul festivalului este alcătuit din personalităţi ale vieţii culturale şi artistice, precum: tenorul Florin Georgescu, managerul Centrului Județean de Cultură – președinte, prof. univ. dr. Eugen Petre Sandu – membru, Ileana Vieru, realizatoare de emisiuni la Radio Antena Satelor – membru, Luminița Tucă, doctor în etnologie, antropologie culturală şi folclor – membru și Teodor Isaru, realizator de emisiuni muzical-folclorice la Societatea Română de Radiodifuziune – membru.