You are currently viewing CJ DAMBOVITA: Investiții  de peste 91 de milioane de lei la Spitalul Județean din Târgoviște

CJ DAMBOVITA: Investiții de peste 91 de milioane de lei la Spitalul Județean din Târgoviște

Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, anunță că, în paralel cu lucrările de extindere și modernizare desfășurate la Spitalul Județean de Urgențe Târgoviște, se derulează cea mai mare campanie de achiziție de aparatură medicală și mobilier pentru saloanele și secțiile spitalului, investițiile depăsind 91 de milioane de lei.
„Foarte necesare și utile pentru Secția de Radioloigie, au fost achiziționate 4 aparate mobile de radiologie. Valoarea acestora este de aproximativ 3.5 milioane de lei, sumă asigurată din fonduri europene. De asemenea, au mai fost achiziționate și au ajuns la Spitalul Județean 700 de noptiere, mobilierul de acest tip nemaifiind schimbat de 25 de ani. Investiția se ridică la aproape 580.000 de lei.

Tot prin fonduri europene, avem în derulare un alt contract de furnizare de echipamente medicale. Vorbim aici de aproximativ 13.3 milioane de lei. Au fost făcute achiziții de 10.2 milioane de lei, iar Spitalul Județean are echipamente noi de terapie intensivă, radiologie și imagistică medicală, tărgi și paturi terapie intensivă. Urmează să mai ajungă la Spitalul Județean de Urgență alte echipamente de laborator de peste 2 milioane de lei.
Este atribuit un contract de 13.4 milioane de lei, care privește achiziția de echipamente de protecție. Până în momentul de față, au fost cumpărate echipamente în valoare de 6.5 milioane de lei.
A fost scos la licitație și aparatul angiograf, necesar Secției de Cardiologie. valoarea estimată este de 10.5 milioane de lei.
Mai avem în derulare, în diferite faze, proceduri de achiziții publice în valoare de aproximativ 16 milioane de lei, pentru aparatură medicală și echipamente laborator, dezinfectanți și reactivi, precizează președintele Corneliu Ștefan.