You are currently viewing CJ DÂMBOVIȚA: Lucrările de restaurare si conservare a fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște sunt în graficul stabilit

CJ DÂMBOVIȚA: Lucrările de restaurare si conservare a fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște sunt în graficul stabilit

Președintele Consiliului Județean Dambovita, Corneliu Stefan, a efectuat o vizita de lucru pe șantierul unde se desfășoară lucrările de conservare și restaurare a fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște.
„Lucrările de conservare și restaurare a fostei Școli de Cavalerie din Târgoviște sunt în plină desfășurare!
La vizita făcută pe șantier, i-am cerut constructorului să fie foarte atent la păstrarea tuturor detaliilor, astfel încât, la finalizarea lucrărilor, să putem admira o imagine fidelă a locului care a marcat istoria acestui oraș.


Sunt prevăzute lucrări de la subsol până la acoperiș, începând de la hidroizolare, termoizolare, refacere instalații electrice și termice, până la conservarea modelelor istorice din pardoseala de mozaic și refacerea finisajelor interioare și exterioare.
Pentru accesul tuturor vizitatorilor la expozițiile de la etaj se va monta și un lift panoramic.
Totodată, spațiile verzi din curtea fostei cazărmi militare vor fi reamenajate, iar în zona de sud a imobilului se vor amenaja o parcare cu intrare din Bulevardul Regele Ferdinand, dar și o alveolă pentru parcarea a două autobuze.
Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 22.000.000 de lei. Din această sumă, aproximativ 8.000.000 sunt fonduri norvegiene nerambursabile, diferența urmând să fie asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița.”, ne informează președintele Consiliului Județean Dambovita, Corneliu Stefan.