You are currently viewing CORNELIU ȘTEFAN: “Nu accept ca o gospodărie cu doi pensionari să plătească lunar 32 de lei, iar o firmă cu cifra de afaceri de 30 milioane de euro să nu plătească nici măcar un leu! ”

CORNELIU ȘTEFAN: “Nu accept ca o gospodărie cu doi pensionari să plătească lunar 32 de lei, iar o firmă cu cifra de afaceri de 30 milioane de euro să nu plătească nici măcar un leu! ”

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, alături de Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște și de conducerea ADI Deșeuri Dâmbovița au adus lămuriri despre taxele pe care agenții economici le vor plăti pentru depozitarea și colectarea gunoiului.
Potrivit președintelui Corneliu Ștefan în Dâmbovița doar 5 % dintre agenții economici din județ plătesc taxe de salubritate. Printre acestea unele deținute chiar de persoanele care atacă în mod constant acest subiect. Deci, peste 60 mii de firme din Dâmbovița nu au plătit niciodată un leu pentru colectarea și sortarea gunoiului. Aici enumerăm restaurante importante, supermarketuri, magazine de cartier, agenții de pariuri și jocuri de noroc și multe altele.
“Nu este normal ca o gospodărie cu doi pensionari să plătească 32 lei pe lună, iar o firmă care are 30 de milioane de euro cifra de afaceri să nu plătească niciun leu.(…). Niciodată nu o să accept să acoperim valoarea cuantumului către operatorul pe care îl avem pentru colectarea, transportul deșeurilor și operare în cele două depozite din banii persoanelor fizice, niciodată.”, transmite Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița.
Autoritățile au recunoscut că hotărârea ADI Salubritate are ceva lagune, și au promis că le vor rezolva cât mai repede, astfel încât tarifele să fie unele corecte pentru fiecare agent economic în parte, însă e clar de de acum înainte lucrurile trebuie să intre în normalitate și agenții economici să plătească taxa de gunoi, așa cum o plătește orice om de rând.”