You are currently viewing Președintele CJ Dâmbovița: „Județul Dâmbovița nu este groapa de gunoi a nimănui, iar cei care au greșit trebuie să plătească!”

Președintele CJ Dâmbovița: „Județul Dâmbovița nu este groapa de gunoi a nimănui, iar cei care au greșit trebuie să plătească!”

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, ia atitudine în cazul neregulilor depistate în județ în ceea ce privește depozitele de deșeuri.
Poliția Locală Titu, a depistat un transport nelegal de gunoi la depozitul de deșeuri din oraș, transport ce provenea din afara județului Dâmbovița.
Corneliu Ștefan a propus Adunării Generale a Asociației (AGA) rezilierea contractului privind delegarea, prin concesionare, a gestiunii serviciilor de depozitare, tratare și valorificare a deșeurilor municipale nepericuloase din județul Dâmbovița, propunerea fiind adoptată de către AGA:
„În calitatea mea, de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și de președinte al ADI Deșeuri Dâmbovița, împreună cu colegii mei, nu accept astfel de practici în județul Dâmbovița. Bineînțeles, în această situație s-a ajuns din cauza operatorului depozitului, care este din județul Dâmbovița, care are contract cu ADI Deșeuri, și nu în ultimul rând, al unui operator de transport din afara județului Dâmbovița, cu care județul nostru nu are nici un contract. În baza unui contract încheiat între cei doi, fără acordul CJD, fără ca cineva să fi încuviințat depozitarea deșeurilor provenite din alte județe în depozitele conforme de la Titu și Aninoasa, operatorul depozitului a recunoscut de-a lungul timpului că a primit cantități de deșeuri menajere.
Vreau să-i anunț public, astăzi, pe locuitorii județului Dâmbovița că am propus Adunării Generale a ADI Deșeuri rezilierea contractului cu operatorul celor două depozite, Titu și Aninoasa. Absolut toți membrii au votat „pentru”, nu a fost nici o abținere și astfel am început procedura de reziliere a contractului. De astăzi, împreună cu conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri, pentru ceea ce s-a întâmplat în acest weekend la Titu, vom sesiza Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu și absolut toate instituțiile cu atribuții în acest domeniu. Și vreau să le transmit și operatorilor din județul Dâmbovița, dâmbovițenilor, dar și celor din afara județului, care încearcă astfel de practici la noi în județ: Județul Dâmbovița nu este groapa de gunoi a nimănui, iar cei care au greșit trebuie să răspundă în consecință”.
Pentru încălcarea prevederilor contractuale, și anume acceptarea la depozitare sau tratare a deșeurilor menajere de la alt operator decât cel desemnat de către Consiliul Județean Dâmbovița, s-a aplicat o penalitate de 10%. Această penalitate semnifică o creștere a valorii anuale a redevenței pentru fiecare caz constatat de către autoritatea contractantă.
Consiliul Județean Dâmbovița a chemat în judecată operatorul de depozit pentru penalitățile corespunzătoare întrucât nu a fost achitată creșterea de 10% a redevențe.
ADI Salubritate a făcut mai multe verificări, rezultand ca mari cantități de deșeuri au pătruns în depozitul de la Titu, pe cale nelegală și cu alte ocazii.