You are currently viewing CNM ” CURTEA DOMNEASCA”:Expoziție de costume românești de sărbătoare la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

CNM ” CURTEA DOMNEASCA”:Expoziție de costume românești de sărbătoare la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

Sâmbăta, 19 iunie 2021, pe parcursul întregii zile, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și Asociația “Dar Development” vă invită la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, unde puteți admira șapte costume tradiționale, atâtea câte fiice au avut Maria, nepoata lui Antonie Vodă din Popești, și Constantin Brâncoveanu (1688-1714), domnul Țării Românești, alături de cei patru fii. Domnițele Stanca, Maria, Ilinca, Ancuța, Bălașa și Smaranda vor fi întruchipate purtând costume românești de sărbătoare. Prețioasele costumele fac parte din colecția doamnei Diana Ilisei.
Este binecunoscut faptul că Palatul de la Potlogi a fost construit într-un singur an, în 1698, al zecelea an al domniei, pentru fiul cel mare, Constantin Brâncoveanul, prezumtivul urmaș la tron, iar palatul de la Doicești pentru Matei, fiul cel mic.
Evenimentul este primul din seria dedicată „Zilei Universale a Iei” în cadrul muzeelor dâmbovițene în acest an, sarbatoare celebrată pe 24 iunie, de Sânziene, în țara, dar și de comunitățile românești din întreaga lume.

Biroul Relații Publice al Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște