You are currently viewing CNM „CURTEA DOMNEASCA”:ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU EDIŢIA A VIII-A 2021 A BIENALEI NAŢIONALE DE GRAVURĂ „GABRIEL POPESCU”

CNM „CURTEA DOMNEASCA”:ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU EDIŢIA A VIII-A 2021 A BIENALEI NAŢIONALE DE GRAVURĂ „GABRIEL POPESCU”

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște organizează anul acesta, cea de-a VIII-a ediţie a Bienalei Naţionale de Gravură „Gabriel Popescu”, ce poartă numele primului mare gravor, născut pe meleaguri dâmbovițene, care a locuit și a creat – în casa cu atelier de la Vulcana Pandele, unde se află unica presă din lemn, cu valțuri, pentru imprimat gravuri în metal, din România.
La această ediție a bienalei vor fi două secțiuni: Gravură tradițională și Gravură experimentală (afiș).
Tema concursului este liberă, la alegerea participanţilor pentru prima secțiune, cea de gravură tradițională. În ceea ce privește cea de-a doua secțiune, tema de concurs este cea de promovare – prin intermediul unui afiș – a ediției următoare (a IX-a) a Bienalei Naționale de Gravură „Gabriel Popescu” 2023 – 2024.
Artiştii care doresc să participe pot trimite lucrările până la data de 31.10.2021 (data poştei/curierului). Detaliile și regulile de înscriere, adresele de expediere, precum și formularul de participare se regăsesc în regulamentul bienalei ce poate fi descărcărcat de pe site-ul instituției.
Vernisajul şi festivitatea de înmânare a premiilor vor avea loc în data de 6 decembrie 2021, ora 13:00, la Muzeul de Artă din Târgoviște, Calea Domnească, nr. 185.
Premiile vor fi acordate de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte și se constituie în preț de achiziție.
Expoziția va fi deschisă vizitării până la 31 ianuarie 2021, la Muzeul de Artă, de marți – duminică, între orele 8.00 – 16.00.