You are currently viewing CALEA LUMINII ESTE VIAȚA NOASTRĂ!

CALEA LUMINII ESTE VIAȚA NOASTRĂ!

  • Post category:CULTE
Cel mai cunoscut simbol religios din toate timpurile și locurile, lumina este și cea care ne reamintește, poate cel mai frumos, ce înseamnă viața și credința.
Viața noastră este asemenea unei lumânări care trebuie să lumineze drumul nostru și al altora, să împărtășească bucurie și speranță, încredere și bunătate, să încălzească și să dea sens.
Apoi, ea este și simbolul căutării, al celui ce caută cu sinceritate în întunericul tentațiilor și al provocărilor, al ignoranței și al asalturilor răului.
Și, nu în ultimul rând, lumina este simbolul tinereții, al bucuriei începuturilor și al năzuințelor de a merge mereu cât mai sus.
La Târgoviște, în această seară, mii de tineri au luat parte la cunoscutul eveniment spiritual-artistic Calea Luminii, ajuns la cea de a 25-a ediție, care a avut loc după slujba de la Catedrală și, parcă, pentru a prelungi și a aprofunda și mai mult semnificația jertfei Mântuitorului Hristos, au fost aprinse aceste lumini, în centrul istoric al istoricei Cetăți de Scaun muntene, cu puncte de reper Catedrala, Piața Mihai Viteazul, istoricul bulevard al orașului, Carol I, tocmai pentru a arăta, pe de o parte, comuniunea în credință cu cei de dinaintea noastră, speranță pentru prezent și bucuria luminii, dar și, pe de altă parte, ca o simbolică predare parcă de ștafetă tinerelor generații ce duc mai departe lumina credinței, tezaurul de viață și de speranță al înaintașilor.
Un oraș luminat de speranța și bucuria tinerilor, un oraș întinerit de credință, mereu.
Tineri, lumină, istorie, credință, bucurie, sunt numai câteva din ideile care ne într-aripează speranța.
Lumina iubirii milostive a Tatălui ceresc se coboară la noi, iar entuziasmul tinerilor ne dăruiește și nouă puterea de a ne bucura de vigoarea tinereții credinței și de comuniunea dintre generații.
O lumină în noaptea vieții trebuie să fie viața noastră! Să lumineze din lumina lui Hristos și să împărtășească bucurie, iubire, speranță, încredere, bunătate, comuniune și solidaritate!
Împreună și numai împreună suntem poporul lui Dumnezeu, binecuvântat cu iubirea Lui Atotmilostivă pentru a fi semn de speranță pentru toți oamenii!
TÂRGOVIȘTEA a fost astăzi iar Cetatea luminii, oferindu-ne o mărturie de credință și un semn de încredere că lumina nu poate fi niciodată învinsă și că triumfă asupra întunericului, oricare ar fi el și oricât de puternic ar părea!
Lumina lui Hristos luminează tuturor!
Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviște, Ionuț Ghibanu