You are currently viewing MINISTERUL DE FINANTE: Nu vor mai exista ajustări fiscale până în 2025

MINISTERUL DE FINANTE: Nu vor mai exista ajustări fiscale până în 2025

  • Post category:Economic

Adrian Câciu, ministru Finantelor, a declarat la ”Topul Naţional al Firmelor Private din România”. că România este foarte stabilă la acest moment, iar cel puţin până în 2025 nu vor mai exista ajustări fiscale.
”La acest moment vă spun că România este foarte stabilă şi acest lucru, de fapt, este dovedit de cifrele pe care le vedeţi. Există capital care poate fi pus la dispoziţie, există un curs valutar stabil, chiar în apreciere din perspectiva parităţii euro-leu faţă de anul trecut şi acest lucru spune multe. Există programe de finanţare. 6% din PIB s-au dus către economie şi cetăţeni în acest an.
Nu vor mai exista ajustări fiscale până în 2025, cel puţin până atunci.
Scopul este să stăm împreună la masă cu marea pătura a economiei româneşti şi să găsim soluţia, pe de o parte pentru colectarea de taxe care să fie una corectă, eficientă şi neagresivă, iar pe de altă parte modul în care să redistribuim aceste venituri să fie unul care să ne conducă, nu la supravieţuirea pe anul curent, cum s-a făcut foarte mult timp în această ţară, ci la îndeplinirea unor obiective pe termen mediu şi lung pe care să le construim împreună”